Polijsten! Next level reinigen van de autolak

Merc_GLA

Naarmate je auto ouder wordt zal je merken dat de autolak 'stroever' gaat aanvoelen en dat het wassen meer moeite kost. Ook zal op den duur de diepe glans van de lak gaan verminderen. Tijd voor een grondige schoonmaak/polijst- beurt! Washbutlers kunnen deze klus tot in details voor je klaren. Het poetsproces wordt als volgt uitgevoerd.

  •  WASSEN: Je auto wordt grondig gewassen waar ook de binnenkanten van de portieren en dorpels niet worden vergeten.
  • INSPECTIE: Na het wassen wordt de auto geïnspecteerd op zogenaamde defecten en verontreinigingen in de autolak. Denk aan vormen van vogelpoepvlekken, teer, vliegroest en inslag van insecten. Ook wordt er gekeken naar krasjes en of deze kunnen worden weg gepolijst.
  • POLIJSTEN: Na de inspectie komt het polijsten, met een polijstmachine wordt met speciale polijstpasta de lak 'glad' gemaakt en ontdaan van verontreinigingen. Naar gelang de staat van de autolak gebeurt dit in 1, 2 of 3 stappen (grof, middel en licht).
  • VOEDEN KUNSTOF: Na het polijsten worden de kunststofdelen van de auto 'gevoed' met een crème die er vor zorgt dat het kunststof  weer op kleur komt en beschermt is tegen invloeden van buiten af.
  • VERZEGELEN OF COATEN: Om de autolak langdurig te beschermen is het sterk aan te raden om na het polijsten een verzegeling of coating te laten aanbrengen. We leggen het verschil tussen beide mogelijkheden uit:
    • Verzegelen: Bij het verzegelen wordt er een dikke waxlaag aangebracht op de auto. Washbutlers maakt enkel gebruik van de beste kwaliteitsproducten. Uw autolak is voor een lange tijd beschermt.
    • Coaten: Bij het coaten wordt er een hoog presterende matrixlaag aangebracht die zorgt voor een extreem langdurige glans en hoogwaardige lakbescherming. Doordat de lak wordt verhard, kan vuil zich moeilijker hechten en kan vuil gemakkelijker worden verwijderd. Na behandeling ontstaat een extreem waterafstotend effect. Mits op de goede manier onderhouden zit deze coating voor zeer lange tijd (tot wel 3 jaar)
BMW_X5_1